Fysik
lille problem :)
29. marts 2005 af
Lisa2004 (Slettet)
Hej!
Jeg vil lige spørge om der ikke er nogen som kan hjælpe med en lille problem.
Jeg har fået følgende måleresultater:
0,0 – 1419
0,5 – 741
1,0 – 381
1,5 – 192
3,0 – 26
Og så står der udregn antallet af impulser pr. sek.
Jeg har fundet ud af at jeg skal bruge formlen.
I(x) = Io * exp ( -u * x ) = Io * ( 1/2 ) ^ ( x / x1/2)
Hvor u er den lineære absorptionskoefficient, og Io er begyndelsesintensiteten, mens x er tykkelsen af det absorberende materiale. Endvidere er halveringstykkelsen x1/2 givet ved
X1/2 = ln(2) / u
Så er mit spørgsmål hvordan jeg kan regne antallet af impulser pr. sek ud?
Er der nogen som kan hjælpe mig med det.
På forhånd tak
Med venlig hilsen
Lisa Nilsen
Jeg vil lige spørge om der ikke er nogen som kan hjælpe med en lille problem.
Jeg har fået følgende måleresultater:
0,0 – 1419
0,5 – 741
1,0 – 381
1,5 – 192
3,0 – 26
Og så står der udregn antallet af impulser pr. sek.
Jeg har fundet ud af at jeg skal bruge formlen.
I(x) = Io * exp ( -u * x ) = Io * ( 1/2 ) ^ ( x / x1/2)
Hvor u er den lineære absorptionskoefficient, og Io er begyndelsesintensiteten, mens x er tykkelsen af det absorberende materiale. Endvidere er halveringstykkelsen x1/2 givet ved
X1/2 = ln(2) / u
Så er mit spørgsmål hvordan jeg kan regne antallet af impulser pr. sek ud?
Er der nogen som kan hjælpe mig med det.
På forhånd tak
Med venlig hilsen
Lisa Nilsen
Svar #1
30. marts 2005 af Lisa2004 (Slettet)
er der lige nogen som kan tage en hurtig kig på det her?
Plzzz
Plzzz
Skriv et svar til: lille problem :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
