Matematik

DET HASTER!!! HÆLP differentialkvotient

07. september 2010 af Lillozz (Slettet)

Uden hjælpemidler
Bestem differentialkvotienten til følgende funktioner:
f(x)=x^2
Funktionen indsættes på f(x)og f(x_0) plads:
a=(f(x)-f(x_0))/(x-x_0 )=(x^2-x_0^2)/(x-x_0 )=x+x_0=x_0+x_0=2x_0

g(x)=3x^2+3
g(x)=(3x^2+3)=(3x^2 )=3•2x+3=6x

Ser det rigtig ud?

h(x)=2/x-√x
hvordan løser jeg denne her? plzz HJÆLP
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Isomorphician

Du omskriver h(x) til:

h(x) = 2x-1 - x1/2


Svar #2
08. september 2010 af Lillozz (Slettet)

h(x)=2/x-√x=2•x-√x•x =2•x-x^1,5

Ser det rigtig ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2010 af Isomorphician

h(x) = 2x-1 - x1/2

=>

h'(x) = -2x-2 - (1/2)x-1/2 = (-2/x2) - (1/(2√x))


Skriv et svar til: DET HASTER!!! HÆLP differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.