Matematik

Differentiér

07. september 2010 af Kristenzen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Har ikke rigtig fattet det der med at differentiere og har fået en opgave der lyder:

a) Differentiér funktionen f(x)=1/2x^2 -3

Er der nogen der kan hjælpe med opgaven og måske noget generalt om at differentiére??


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Fourier (Slettet)

 f'(x) = x


Svar #2
07. september 2010 af Kristenzen (Slettet)

Hvordan kommer man frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af Tyrael (Slettet)

Det er i virkeligheden ganske simpelt:

Man har en masse regneregler, som man skal kunne huske i hovedet - sørgerligt, men sandt.

f (x)  = (1/2)x^2 - 3

f ' (x) = x


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2010 af Economist (Slettet)

Du skal benytte dig af, at 

(a^b)'=ba^(b-1)

Altså har du, at

(x^2)'=2x^(2-1)=2x^1=2x.

For din funktion har du, at

f(x)=(1/2)x^2-3

som da må give

f'(x)=x,

idet (1/2)*2x=x og en konstant (3) differentieret giver 0.


Svar #5
07. september 2010 af Kristenzen (Slettet)

hov.. skrev forkert.. det er f(x)=1/2x^2 -3x


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2010 af Economist (Slettet)

#5 Du skal stadig benytte formlen i #4. Husk at 3x svarer til 3x^1.


Svar #7
07. september 2010 af Kristenzen (Slettet)

forstår ikke den formel :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. september 2010 af Economist (Slettet)

k*(a^b)'=ba^(b-1)

3*(x^1)'=??

kan da ellers sammenlignes direkte, hvor x=a og 1=b.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2010 af Economist (Slettet)

Argh, det kan da ikke sammenlignes.

k*(a^b)'=k*ba^(b-1)

3*(x^1)'=??

NU kan det sammenlignes.


Skriv et svar til: Differentiér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.