Matematik

Cirkelring

07. september 2010 af RikkeKoch (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Nu har jeg siddet og prøv at løse denne opgave i snart et par timer og har stadig ikke fundet nogen løsning.

opg. går ud på:

Bredden af en cirkelring er 15mm, ogm dens areal er 1dm^2. tegn denne figur, der viser cirkelringen, og bestem radius i hver af de koncentriske cirkler (dvs. cirkler med samme centrum), der danner cirkelringen.

Håber nogen kan hjælpe mig - på forhånd tak!

Hilsen Rikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Kald radius i den inderste cirkel for r. Radius i den yderste cirkel er da r+15mm . Cirkelringens areal er forskellen mellem de tocirklers arealer, så du har

A = 1dm2 = 10000mm2 = π(r+15mm)2 - πr2 = π·152mm2 + π·30mm·r . Løs r af denne ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2010 af Krabasken (Slettet)

Vi regner i mm.

R = r + 15

A = π * ((r+15)2-r2) = π * (r2 + 30r + 225-r2) = π * (30r + 225)

30 * π * r = 10000 - 225 * π . . . . . . . r = (10000-225π) / 30π = 98,6 mm . . . . . . . .R = r + 15 = 113,6 mm.


Svar #3
09. september 2010 af RikkeKoch (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Cirkelring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.