Matematik

omformningsregler

08. september 2010 af pommer (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med en ligning jeg er helt lost omkring hvordan jeg skal løse den.

Den er i hfMATC fra systime på side 46 ævelse 2,1 opg 6.

7(x-4)=-x-10

Jeg ved at x=2,25 men jeg kan overhoved ikke finde ud af at komme frem til det. jeg ved ikke hvordan man gør overhoved :s

håber der en der kan hjælpe og gerne skrive den lange mådes mellemregning.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af JKaram (Slettet)

Nu skal du se min ven:

Prøv at forstå alle trin. Kan du ikke det, så skriv, og så skal jeg uddybe for dig

God dag

Karam


Svar #2
08. september 2010 af pommer (Slettet)

jeg er med endtil 7x-28=-x-10. jeg kan ikke se hvordan du får 8 :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2010 af JKaram (Slettet)

Jeg lægger x til på en begge sider og lægger 28 til på begge sider.

Karam


Svar #4
08. september 2010 af pommer (Slettet)

det giver også 7=18 ikke 8 :s

7x-28+28+x=7


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2010 af JKaram (Slettet)

Nej det gør ikke

Karam


Svar #6
08. september 2010 af pommer (Slettet)

x-x=0 28-28=0 så der da kun 7 tilbage ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2010 af JKaram (Slettet)

Det giver absolut ingen mening det du siger. 7x+x=8x på den ene side og -x+x=0 på den anden side. Altså er alle x'erne (8 af dem) samlet på den anden side

-10+28=18 på den ene side og -28+28 = 0 på den anden side. Så har du hvad jeg har skrevet.

Karam


Svar #8
08. september 2010 af pommer (Slettet)

Tror at jeg har den nu :) tak.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2010 af JKaram (Slettet)

Det er godt.

Karam


Skriv et svar til: omformningsregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.