Matematik

Omvendte Kvadratsætninger

08. september 2010 af lysa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg er lige begyndt på HTX, og vi har fået en opgave, hvor kvadratsætningerne skal bruges 'modsat'. Jeg kender godt reglerne, men har lidt startvanskeligheder :) Ville være glad for lidt hjælp (:

9x^2+16+24x = ?

 På forhånd tak

Lisa


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Ja det er også lidt vanskelig at gennemskue ved første øjekast. Men du skal omskrive ligningen til (x + et-eller-andet)2 + noget mere, hvis der bliver brug for det. for eksempel ser du at 9x2 er kvadratet på 3x. Her er det nemt at se, at 16 er kvadratet på 4 og resten går ad sig selv, så ligningen kan skrives (3x+4)2 = 0. Den har, som du ser, en enkelt rod.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. september 2010 af peter lind

Der gælder at (a+b)2 = a2+b2+2*a*b. Prøv først systematisk at se hvilken af de 3 led kan være et produkt af kvadratroden af tallet. Du kan da også prøve at se hvilken af tallene, der kan være kvadrattal. Den sidste virker ikke altid; men er til gengæld den nemmeste, når den virker.


Svar #3
08. september 2010 af lysa (Slettet)

Tusind tak begge to :) Jeg tror godt at jeg kan nu..


Svar #4
08. september 2010 af lysa (Slettet)

Denne volder mig også lidt problemer:

9s^2t^2-25p^2r^2

Kan kun få den til

9s^2t^2-30-25p^2r^2

Please hjælp, tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Lad være med at skrive ^2, skriv 2 og så er din opstilling uigennemskuelig, lav noget mere afstand mellem leddene


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. september 2010 af peter lind

Brug a2-b2 = (a+b)(a-b)


Svar #7
08. september 2010 af lysa (Slettet)

Denne volder mig også lidt problemer:

9 S2 T-  25 P2 R2

Kan kun få den til

9 S2 T2 - 30  -   25 P2 R2

Please hjælp, tak
 


Svar #8
08. september 2010 af lysa (Slettet)

#6
 

Brug a2-b2 = (a+b)(a-b)

Tak, Når jeg ser det, er det jo indlysende..

Tak igen :)


Skriv et svar til: Omvendte Kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.