Matematik

Procentregning. Hjælp :S

08. september 2010 af EmmaRT (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Dav. Der er et spørgsmål i min bog her....

Christian skal sælge uld..

3½ % af ulden kan han ikke sælge.
• hvor mange kg uld kan han sælge?
(han har 72 kg)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2010 af Silahm (Slettet)

Det vil sige at han kan sælge 96,5 % af ulden.

Så du skal bare sig 96,5 gange 72 kg divideret med 100= 69,48 kg


Svar #2
08. september 2010 af EmmaRT (Slettet)

 Tak, du har lige lært mig det der. :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2010 af Silahm (Slettet)

Det var så lidt :)


Svar #4
08. september 2010 af EmmaRT (Slettet)

 Men .. Så står der :

Ved salg får han 10512 kr. for ulden.
• Hvor stor er hans indtægt pr. kg uld?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2010 af Silahm (Slettet)

Så skal du bare sige 10512 kr. divideret med 69,48 kg= 151,3 kr. pr. kg uld


Svar #6
08. september 2010 af EmmaRT (Slettet)

 Aw, tak. Du har reddet mig en del! :-D


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2010 af Silahm (Slettet)

Det var så lidt :)


Svar #8
08. september 2010 af EmmaRT (Slettet)

 Ehm , jeg ved ikke om du kan finde ud af det her, men du må meget gerne hjælpe hvis du vil. :)

Fåreavleren har tidligere solgt 24 får til Tyskland til en pris på 460 DM pr. får. Kursen på DM er 384,16.
• Beregn salgsprisen i kr. for de 24 får.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2010 af lysa (Slettet)

Hundrede DM koster altså 384,16 kr.

For at finde prisen på 1 DM, dividerer man 384,16 med 100.

384,16:100=3,8416 kr/DM

så ganger man prisen per får i DM, med hvad en DM koster i kr.

3,8416*460=1767,136 kr

Da han sælger 24 får, ganger man 1767,136 kr med 24.

1767,136*24= 42411,264 kr 

Håber at det hjalp dig med at forstå hvordan :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2010 af Silahm (Slettet)

100 DM koster 384,16 kr.

For at finde prisen på 1 DM, dividerer man 384,16 med 100.

384,16:100=3,8416 kr pr DM

så ganger man prisen per får i DM, med hvad en DM koster i kr.

3,8416*460=1767,136 kr

Han sælger 24 får så man ganger 1767,136 kr med 24.

1767,136 gange 24= 42411,264 kr.


Svar #11
08. september 2010 af EmmaRT (Slettet)

 Jeg aner bare ikke hvad * er :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. september 2010 af Silahm (Slettet)

*= gange ;)

kom til at skrive * men mente gange :)


Svar #13
08. september 2010 af EmmaRT (Slettet)

 Aha, super :D


Skriv et svar til: Procentregning. Hjælp :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.