Kemi

pH-beregning

08. september 2010 af Kllinky (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej :) jeg er igang med at lave følgende opgave:

Hvilken koncentration skal en HCl-opløsning have for at den får samme pH-værdi som 0,01 M CH3COOH?

hvad er den aktuelle koncentration for CH3COOH her???


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2010 af mathon

         beregn [H3O+] i 0,01 M CH3COOH, som er en svag syre

                                     pH = ½·(pKs-log(c)) = ½·(4,76-log(0,01)) = 3 ,38

                                     [H3O+] = 10-3,38 = 4,17·10-4   som ækvivalerer 0,417 mM HCl


Skriv et svar til: pH-beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.