Matematik

højden af en trekant

08. september 2010 af ceciliemoltzau (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej....

I min matematik opgave, skal jeg bruge højden af en trekant, men hvordan gør jeg det - når jeg ved at grundlinien er = 10 cm, og de andre to linier er = 8 cm ?????

Nogen der kan huske formelen? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af signenisse (Slettet)

del trekanten op i en retvinklet treant, hvor du så kender grundlinjen på 5, da det er halvdelen og siden på 8. benyt derfor pythagoras.


Svar #2
08. september 2010 af ceciliemoltzau (Slettet)

Det forstår jeg ikke noget af...

altså grundlinien A-B = 10

og siderne B-C=8   C-A=8

Så det er en retvinklet trekant, jeg mangler bare formelen til at beregne højden...

Når jeg sætter tallene ind i pythagoras bliver det et vildt talt som ikke er muligt...


Svar #3
08. september 2010 af ceciliemoltzau (Slettet)

Altså er højden = 13 cm?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2010 af nordfyn (Slettet)

Grundlinje: 10 cm

2 katatter: 8 cm

når du har delt ved, så du har en ny linje som hedder 5cm og bruge pythagoras, som Signe sagde skal vi gøre sådan.

når man tænker Pythagoras, tænker man med det samme a^(2) + b^(2) = c^(2) men i dit tilfælde skal du brug minus da det er egentlig er b eller a, som du skal finde.

der gælder at: a = 5  og  c = 8

din ligning vil derfor hedde: c^(2) - a^(2)  =  b^(2)

med tal: 8^(2) + 5^(2) = c^(2)     og derefter   bruger du kvadratrod af c^(2), og så har du c. 


Svar #5
08. september 2010 af ceciliemoltzau (Slettet)

Giver op.... Det giver ingen mening i mit hoved, c kan ikke være = 1,6 cm jo? det er kvadratroden af 89?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2010 af nordfyn (Slettet)

UNDSKYLD jeg har sagt +, men mente - . skrev også c, men mente b.  UNDSKYLD 

ligning og resultat. 

8^2 - 5^2 = b^2      

kvadratrod( 39 )  = b  =  2,499 cm 


Svar #7
08. september 2010 af ceciliemoltzau (Slettet)

Hvordan får du det til 39? det er da 89?

64+25?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 nej fordi, du skal bruge minus  ( - )

64 - 25 = 39

kvadratrod(39) = 2,499 


Svar #9
08. september 2010 af ceciliemoltzau (Slettet)

Nååååårh, det var derfor jeg ikke kunne få det til at blive rigtig! :) tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 forstår du hvorfor du skal bruge minus? ;-)


Svar #11
08. september 2010 af ceciliemoltzau (Slettet)

Ja:)


Skriv et svar til: højden af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.