Matematik

Ligning

08. september 2010 af xlb (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og knokler med en ligning jeg simpelthen ikke kan finde ud af, den ser sådan ud:
 

4x+5/3 = 7x
 

/= brøkstreg.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 hvad går opgaven ud på? 


Svar #2
08. september 2010 af xlb (Slettet)

Det er bare en ligning :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2010 af c_aastrup

Kan du klare resten selv?


Svar #4
08. september 2010 af xlb (Slettet)

Nej, ikke helt.. kan ikke få den til at give det den skal give.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2010 af mette48 (Slettet)

4x+5/3 = 7x  start med at gange alle led med 3, så kommer du af med brøken


Svar #6
08. september 2010 af xlb (Slettet)

Ja det er gjort, hvad så? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2010 af pederdingo93 (Slettet)

 4x + 5 = 21x

17x = 5

x = 5/17 ?


Svar #8
08. september 2010 af xlb (Slettet)

Hvor kommer 17 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2010 af pederdingo93 (Slettet)

 for at isolere x i ligningen må du dele med 17 på begge sider.

altså kommer der til at stå 5/17 :)


Svar #10
08. september 2010 af xlb (Slettet)

Så det er:

21x-4x = 17
x = 17/5 ??


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2010 af pederdingo93 (Slettet)

 nej.

 her er den helt fra starten af:

ligningen hedder: 

4x + 5/3 = 7x

man ganger med 3 på alle led for at fjerne brøken. så står der:

4x + 5 = 21x

trækker man 4x fra på begge sider:

5 = 17x

og så dividerer man med 17 for at isolere x:

5/17 = x

såfremt at ligningen hedder 4x + 5 / 3 = 21x, hvor / er en brøkstreg


Svar #12
08. september 2010 af xlb (Slettet)

Jeps, okay.. TUSIND TAK! :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. september 2010 af pederdingo93 (Slettet)

det var så lidt. :)


Svar #14
08. september 2010 af xlb (Slettet)

Vil du hjælpe mig med en til? Jeg har regnet noget af den ud, men har vidst lavet en fejl? :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. september 2010 af mette48 (Slettet)

Jeg vil godt hjælpe dig, Jeg tror vi skal starte med at gøre prøve.

Hvad hedder opgaven og hvilket resultat er du kommet til?


Svar #16
08. september 2010 af xlb (Slettet)

TAK! :)


Ligningen hedder: 9x-24/5 = -3

Så har jeg sagt:

9x-24*5 = -3x*5
9x-24 = -15x
9x-24 = -15x - 9x
-24 = -24x
x = 1

???? Men min facitliste siger den skal give 29/10.
Hvad gør jeg forkert??


Brugbart svar (0)

Svar #17
08. september 2010 af mette48 (Slettet)

9x-24/5 = -3

Så har jeg sagt:

[9x-24]/5*5 = -3x*5           hvor kom x fra? Har du glemt det i 1. linie?
9x-24 = -15x
9x-24 -9x = -15x - 9x         du skal gøre det samme på begge sider af =
-24 = -24x
x = 1


Svar #18
08. september 2010 af xlb (Slettet)

Jo undskyld, har glemt det efter = der skal stå -3x.
Og har jeg ikke gjort det?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #19
08. september 2010 af mette48 (Slettet)

Fint, så er dit resultat rigtigt, men du skal passe på at skrive det hele.

Som du kan se har jeg tilføjet noget med sort i #17. Det er ting der skal med ellers tæller det som fejl.

Pas på du må ikke tænke hurtigere end du skriver.

Det kan være en god træning at skrive et stykke ude til højre hvad du har gjort

eks.

9x-24 = -15x                                                                         -9x

så behøver du ikke skrive
9x-24 -9x = -15x - 9x

men du kan gå direkte til

-24=-24x


Svar #20
08. september 2010 af xlb (Slettet)

Okay, mange tak! Så er det facitlisten der er forkert på den, derfor jeg har været meget i tvivl..:)


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.