Matematik

HJÆÆÆÆLP!!

08. september 2010 af Clause (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey derude..

Jeg er blevet bedt om at løse følgende ligning: 2x^2-6x+4= 0

Er der nogle derude der kan hjælpe mig med at løse den??

Takker på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af Bankier (Slettet)

Det er en andengradsligning.

Du skal finde diskriminanten

d = b^2 -4ac

d større end 0     to løsninger

d mindre end 0   ingen løsninger

d lig med 0           en løsning


Svar #2
08. september 2010 af Clause (Slettet)

Jeg tror ikke at finde diskriminanten er løsningen på denne. Jeg tror jeg skal bruge nulreglen. Hvis jeg finder diskriminanten er det så løsningen på ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Diskriminanten for en 2.-gradsligning indgår i formlen for ligningens løsninger. Diskriminantens fortegn viser, om der er to, een, eller ingen løsninger til ligningen, se #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2010 af Bankier (Slettet)

Nej #2. En diskirminent giver et svar på hvor mange løsninger ligningen har. Når man ved hilken værdi diskriminanten har, så kan man bruge

ved to løsninger

x =   ( -b  +/-   √ d   ) /  ( 2a )      

Du kan ikke bruge nulreglen her.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2010 af Duffy

Der er  to løsninger... én, to.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 -- He he, Duffy.


Svar #7
08. september 2010 af Clause (Slettet)

hvordan finder jeg svaret???  ved at regne diskriminanten ud??


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Regn diskriminanten ud og brug løsningsformlen i #4 .


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.