Matematik

Lignigner med brøker!

08. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Hej folkens;)

Jeg mangler de 3 som jeg ikke kan finde ud af.. det er ligninger med brøker..

hvordan løser man dem??

på forhånd taak ;)

a) 2-(4x+6) = 5(2/3+x)

b) 31/x-6=4

c) 2x+4/3=4(x-5/12)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du løser dem ved at isolere x. Du kan ikke blive ved med at lave nye tråde over de samme opgaver.


Svar #2
08. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Det er jo dem jeg mangler, de andre har jeg løst!!

hvordan gør man det??

;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2010 af ramme2 (Slettet)

a) 2-(4x+6) = 5(2/3+x)

2-4x-6 = 10/3 +5x        opløs paranteser. Husk at skifte fortegn ved minusparantes. På højre side ganges brøken (2/3) med tælleren

(2-4x-6)*3 = (10/3 +5x)*3      gang med 3 på begge sider af lighedstegnet for at få brøken væk. Det er altid lovligt at gange med det samme tal på begge sider af lighedstegnet.

6-12x-18 =10 +15x    

-12x-15x = 10+18-6

-27x = 22

x=-22/27


Skriv et svar til: Lignigner med brøker!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.