Matematik

HELP!

08. september 2010 af Clause (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej folk derude.. har en andengradspolynomiet f(x)=x^2-x-2 hvor jeg skal finde rødderne og derefter faktoriser polynomiet..

har regnet rødderne ud, men kan ikke finde ud af at faktoriser den.. er der nogen derude, som kan faktoriser den for mig?

mange tak på forhånd..


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af utdiscant (Slettet)

Du kan bruge reglen at:

Et andengradspolynomium af formen

kan faktoriseres til

hvor r1 og r2 er rødderne


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2010 af utdiscant (Slettet)

og husk så lige at give dine indlæg ordentlige navne i fremtiden


Svar #3
08. september 2010 af Clause (Slettet)

tak for hjælpen..

ska jeg gøre ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2010 af ramme2 (Slettet)

nogengange man med held prøve at gætte sig frem, når man faktoriserer et andengradspolynimium, især  når den er så simpel som  f(x)=x2-x-2 . Så sparer man arbejdet med at stille op på formlen for andengradsligningen.    f(x) = x2-x-2  ⇔ f(x) = (x-2)*(x+1)      Nu kan man allerede udlede rødderne for x


Skriv et svar til: HELP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.