Matematik

brøker - hjælp!

08. september 2010 af Lipase (Slettet)

Jeg har prøvet at lave disse opgaver, men tvivler på at det er rigtigt derfor vil jeg gerne høre hvordan du ville løse den.

Angiv som uforkortelig brøk:

a= 2/3 + 4/5 - 19/15

Angiv som uforkortelig brøk:

b= 11/3x * 9x/33


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2010 af BrainChild (Slettet)

er a ikke: 5/15 = 1/3=33%


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2010 af Mimical (Slettet)

Vi har lige haft en lang sjov tråd om brøker. Som jeg skrev i denne tråd er det for den uøvede ud i brøker, en god  idé at finde en fælles nævner.

I tilfældet a) bliver fællesnævneren 15, 2/3 kan skrives som 10/15 (ved at gange tæller og nævner med 5) og 4/5 som 12/15 og så er det bare at regne sammen og evt. forkorte:

10/15 + 12/15 - 19/15 = 3/15 som kan forkortes til 1/5.

b) Her ganger du først tæller og nævner: 11/3x · 9x/33 = 99x/99x = 1 


Svar #3
09. september 2010 af Lipase (Slettet)

Er du sikker på det, vil faktisk ikke have svaret men udregning eller hvordan man regner det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2010 af Mimical (Slettet)

Hvis du har en god lommeregner, kan du jo bruge den til at teste mit resultat.


Svar #5
09. september 2010 af Lipase (Slettet)

oh sorry, det var til zizu ikke dig.


Skriv et svar til: brøker - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.