Kemi

Kemi - Hjælp vedr. syre-basereaktioner

30. marts 2005 af KickAzz (Slettet)
Hej,

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til følgende opgaver:

Opgave 107. Titrerkurven på figur 92 stammer fra et forsøg, hvor man titrerede 20,0 mL HCL-opløsning med 0,100 M NaOH.

Link til billede af titrerkurve:
http://www.yuhuu.dk/titrerkurve.jpg

a) Beregn den stofmængde NaOH, der er tilsat ved ækvivalenspunktet:

n(NaOH) = c(NaOH) * V(NaOH) = 0,100 M * 16,1 mL = 1,61 m mol = 0,00161 mol

Er dette korrekt?

b) I hvilket forhold reagerer HCl og NaOH?

Her er jeg blank :(

c) Beregn HCL-opløsningens koncentration:

Her er jeg også blank :(


På forhånd tak for hjælpen

Mvh

Peter

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2005 af Katty (Slettet)

a) Korrekt

b) H+ + OH- --> H2O

HCl og NaOH reagerer altså 1:1, dvs. nOH-(tilsat) = nHCl. Opløsningen af HCl havde et volumen på 20mL, koncentrationen af HCl kan bestemmes:

c = n/V = 0,00161mol/0,020L = 0,0805M

Svar #2
30. marts 2005 af KickAzz (Slettet)

Tak for hjælpen, nu forstår jeg det.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2022 af Sundus0605

Hej. Jeg har udregnet to ligner med to ubekendte og jeg ville egtetlig spørge om der er fejl i min udregning. 

F2 Sin (82) = F1 Cos (10)             og           0,5+ F2 Cos(82)= F1 Sin(10)

F2=F1 Cos (10) Sin (82)      

Dette indsættes i den anden ligning: 

  0,5 N+F1 Cos (10) Sin (82) Cos(82)= F1 Sin(10)

For at udregne F1  og F2 skal jeg isolere F1

0,5 N= F1sin(10) - F1 Cos (10)sin(82) cos (82)

0,5 N = F1  ( sin(10) - Cos (10) Cos (82)Sin (82))

F1= 0,5 N Sin (10) - Cos (10) Cos(82)Sin (82)

F1=0,5 N0,035242474= 14,187

F1 = 14,187

Jeg kan nu udregne F2, ved at bruge formel ovenfor til at udrenge F2

F2=F1 Cos (10) Sin (82)  = 14,109      

F2= 14,109

I denne opgave har jeg benyttet mig af ligevægt, vandret og lodret , når den resulterende kraft i vandret retning er lig med nul, og den resulterende kraft i lodret retning er lig med nul. Det er ud fra disse ligevægte at de to ligninger forekommer . Jeg har her fået følgende svar: 


  F1= 14,187            og                F2= 14,109


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2022 af Sundus0605

 

Skriv et svar til: Kemi - Hjælp vedr. syre-basereaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.