Matematik

Reducér og isolér

09. september 2010 af Josephinef (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er virklig en kegle til at reducére og isolére. Så har brug for hjælp til de her to opgaver:

Reducér:

(x+y)^2 - 2xy

Og

Isolér r i formlen:

l*r^2+p=q

Hvis i gider at skrive ned sådan trin for trin hvad i gør, så ville det være kanon. Så kan jeg nemlig også se om jeg ikke engang kan forstå det.. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2010 af mathon

 benyt:
                         (x+y)2 = x2 + y2 + 2xy

                      

                         l·r2 + p = q

                         l·r2 = (q-p)

                         r2 = (q-p)/I

                         r = ±√((q-p)/I)


Skriv et svar til: Reducér og isolér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.