Matematik

Bestem ligning for tangent til funktionen

09. september 2010 af fiskermadonna (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

jeg har en opg. hvor jeg skal finde ligning for tangent til funktionen f(x) = x2+x-4

som har hældningskoefficenten -3

nogle der kan hjælpe?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2010 af JKaram (Slettet)

Differentier funktionen, sæt den lig med -3, og løs med hensyn til x. Du har nu x-koordinat og hældning og kan snildt finde y-koordinat (ved at indsætte i f(x) og dermed har du tangentligningen.

Karam


Svar #2
09. september 2010 af fiskermadonna (Slettet)

altså jeg får f '(x) = 2x+1

og får x til at være -2

og y til at være -2

men hvad så nu? hvordan finder jeg tangents ligning ud fra dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2010 af mathon

tangentligning i (-2,-2)

        y = -3x + b     gennem (-2,-2)

        -2 = -3·(-2) + b

        b = -8

        y = -3x - 8


Svar #4
09. september 2010 af fiskermadonna (Slettet)

Mange tak for hjælpen nu har jeg fattet det :)


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangent til funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.