Matematik

Ligning der driller

09. september 2010 af zenati (Slettet)

Jeg har at gøre med følgende ligning:

x*tan(θ)=tan(θ+φ)*x-g/(2*v^2*cos(θ+φ)^2)*x^2

som jeg skal løse mht. x. Ligningen skal da give:

(2*v^2/g)*(tan(θ+φ)-tan(θ)*(cos^2(θ+φ))/(cos(θ))

Jeg kan simpelthen ikke få den til at give det, lige meget hvor mange gange jeg prøver. Kan nogen hjælpe mig og vise hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

det er en 2. gradsligning Ax2 + Bx +C = 0. D kan selv se, hvad der sarer til A,B og C


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Hvis din oprindelige ligning er

x·tan(θ) = tan(θ+φ)·x -gx2/(2·v2·cos2(θ+φ)) , kan jeg kun få det til

x = (2v2/g)·(tan(θ+φ)-tan(θ))·cos2(θ+φ) .

Jeg kan ikke se, hvor divisionen med cos(θ) kommer fra.

Er din oprindelige ligning korrekt?

#1 -- Det er ikke en egentlig 2.-gradsligning. Der forkortes med x, og x=0 er nok ikke en interessant løsning.


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

"2, jeg overså, at står g delt med et eller andet


Svar #4
09. september 2010 af zenati (Slettet)

okay, jeg er med nu.

#2 er du frisk på at skrive dine mellemregninger, så jeg kan se hvor det går galt for mig?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Forkort med x til

gx/(2·v2·cos2(θ+φ)) = tan(θ+φ) - tan(θ)

og isoler nu x til

x = (2v2/g)·(tan(θ+φ)-tan(θ))·cos2(θ+φ)


Skriv et svar til: Ligning der driller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.