Kemi

pH og koncentration

09. september 2010 af Vandflyveren (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Håber der er nogle der kan hjælpe mig med, hvordan jeg skal gribe denne opgave an. Ønsker ikke at I laver den for mig, men mere giver mig en hjælpende hånd til hvordan jeg skal begynde, .feks. en formel.

Propansyre ka=1,3 * 10^-5

For en 0,100M vandig propansyreopløsning bestemmes pH og koncentration af alle molekyler og ioner, der er til stede.

På forhånd tak fra en håbløs kemiker :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2010 af mathon

                    pKs = -log(Ks) = -log(1,3·10-5) = 4,9 som indikerer svag syre

                    pH = ½·(pKs - log(cs)) = ½·(4,9 - log(0,100)) = 2,9


Svar #2
09. september 2010 af Vandflyveren (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: pH og koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.