Matematik

Beregning af ubekendte sider og vinkler i en trekant.. STX mat A

10. september 2010 af mormordk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har en opgave der lyder: I en trekant ABC er vinkel C ret, |AC| er 3 og Vinkelhalveringslinjen til A er 4..Jeg skal finde de ubekendte sider og vinkler, men kan ikke dreje hvordan dette skulle være muligt. Håber i kan hjælpe mig lidt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 start med at tegne den. så giver det meget mere mening..

du ved, at Ha er 4 og a er 3, men kun halvdelen skal du bruge. ergo 1,5.

Ha = b    og a = 1,5

så er c  =  b^2 + a^2 

det er da en start.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. september 2010 af mathon

           

            cos(A/2) = b/vA

            cos(A) = 2cos2(A/2) - 1

            sin(A) = √(1- cos2(A))

            B = 90 - A

            c = b/cos(A)

            a = c·sin(A)


Svar #3
10. september 2010 af mormordk (Slettet)

Men er det sikkert at vinkelhalverings linjen skærer midtpunktet på modstående længde?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2010 af mathon

...det er ikke tilfældet.

...Du kender vel forskel på en vinkelhalveringslinje og en median


Svar #5
10. september 2010 af mormordk (Slettet)

Nej det mente jeg også nok... Men mathon, tænkte på hvordan kan sin(A) = √(1- cos2(A)) bruges når A ikke er defineret?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2010 af mathon

...den udregnes i linjen lige før


Svar #7
10. september 2010 af mormordk (Slettet)

ja okay :P så det også lige..tak for det.. det var en stor hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. september 2010 af mathon

           

            cos(A/2) = b/vA = (3/4)

            cos(A) = 2cos2(A/2) - 1 = 2·(3/4)2 - 1 = 2·(9/16) - (8/8) = (9-8)/8 = (1/8)

            A = cos-1(1/8) ≈ 82,82º

            sin(A) = √(1- cos2(A)) = √((64/64) - (1/64)) = √(63/64) = (3/8)·√(7)

            B = 90 - 82,82º  ≈ 7,18º

            c = b/cos(A) = 3/(1/8) = 24

            a = c·sin(A) = 24·(3/8)·√(7) = 9·√(7) ≈ 23,81


Skriv et svar til: Beregning af ubekendte sider og vinkler i en trekant.. STX mat A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.