LaTeX

Tabel i latex

11. september 2010 af Quantum (Slettet)

Hvordan laver jeg en tabel i Latex? - Et latinsk kvadrat blandt andet. 


Brugbart svar (3)

Svar #1
11. september 2010 af Economist (Slettet)

Der er flere muligheder alt efter, hvordan du præcist vil have det til at se ud. Den helt simple matrix kunne være et bud:

\begin{bmatrix} 1 & 2 & 3 \\ 2 & 3 & 1 \\ 3 & 1 & 2 \end{bmatrix}

som giver resultatet

Hvis du vil have "adskillende streger" i matricen kan du lave det med \begin{array} \end{array} (se Lars Madsens LaTeX-bog). Men du kan også vælge at lave det, de fleste almindelige mennesker vil definere som en tabel. Det er ikke ret svært, igen er daleifs bog god.


Svar #2
11. september 2010 af Quantum (Slettet)

Tak for dit svar.

Hvordan kan jeg lave det uden parenteserne?


Brugbart svar (3)

Svar #3
11. september 2010 af Economist (Slettet)

Du mener sådan?

Fjern b'et inden "matrix" i koden. ;) 


Svar #4
11. september 2010 af Quantum (Slettet)

ja lige netop! :D


Svar #5
11. september 2010 af Quantum (Slettet)

hvordan skriver man de her to tabeller i latex?

Vedhæftet fil:To tabeller.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #6
11. september 2010 af Economist (Slettet)

Jeg tror ikke, at SPs "LaTeX" kan kapere tabeller, som de der. Et hurtigt bud, prøv at kompilere:

\documentclass[a4paper,12pt]{article}


\begin{document}
\begin{center}
\begin{tabular}{cc}
D & F \\
334 & 646 \\[3mm]
A & B \\
323 & 388
\end{tabular}
\end{center}


\begin{center}
\begin{tabular}{lrr}
& \textbf{Test 1} & \textbf{Test 2} \\
\textbf{Dag 1} & A & D \\
\textbf{Dag 2} & B & E \\
\textbf{Dag 3} & C & F
\end{tabular}
\end{center}

\end{document}


Svar #7
11. september 2010 af Quantum (Slettet)

 Den første med matricen i #1 virker ikke. Det skal stå i midten af siden, men det står helt til venstre og bogstaverne/tallene står ikke engang på en linie. Det ser grimt ud.


Svar #8
11. september 2010 af Quantum (Slettet)

Den ene kode virker fint nok hvis jeg kun har to men har jeg flere får jeg et dumt resultat

ab

dc

gd

as

Dette skal jeg have til at stå som

ab dc

gd as


Svar #9
11. september 2010 af Quantum (Slettet)

 \begin{center}

\begin{tabular}{lrr}
& \textbf{Test 1} & \textbf{Test 2} \\
\textbf{Dag 1} & A & D \\
\textbf{Dag 2} & B & E \\
\textbf{Dag 3} & C & F
\end{tabular}
\end{center}

Når jeg bruger koden her får jeg ikke A B C D E centreret. Hvordan kan jeg får dem til at være det? 


Brugbart svar (2)

Svar #10
11. september 2010 af Economist (Slettet)

Nej, du kan jo ikke forvente, at koderne er dynamiske, så de indretter sig efter, at du lige lave en søjle mere. Så skal du skrive det i koden.

\begin{tabular}{lrr} betyder, at alt skrevet i første søjle står til venstre (l), mens alt i anden og tredje søjle er skrevet helt til højre (r). Hvis du skriver c, bliver alt i søjlen midtercentreret. Men idet der kun står tre bogstaver i {}, er der altså kun defineret tre søjler. Vil du have endnu en søjle, skal du skrive endnu et bogstav alt efter, hvordan tallene skal skrives. Det skal du jo eksempelvis bruge, når du vil have "ab dc". Det er samme argumentation til hjælp i dit spørgsmål #9.

Jeg kan ikke helt forstå, hvad du mener angående matricen. Du har vel formuleret dig preamble til at kunne genkende matematikken? For mig at se giver

\documentclass[a4paper,12pt]{article}
\usepackage{amsmath,amssymb,amsthm}

\begin{document}
\[
\begin{matrix} 1 & 2 & 3 \\ 2 & 3 & 1 \\ 3 & 1 & 2 \end{matrix}
\]
\end{document}

et ganske fint resultat.


Svar #11
11. september 2010 af Quantum (Slettet)

#10 Hvor skal jeg skrive c?


Svar #12
11. september 2010 af Quantum (Slettet)

det her?

 \begin{center}
\begin{tabular}{cccccc}
E & B & F & A & C & D \\
633 & 527 & 652 & 390 & 504 & 416 \\[3mm]
B & C & D & E & F & A \\
489 & 475 & 415 & 488 & 571 & 282
\end{tabular}
\end{center}

Og hvad betyder [3mm] ?


Brugbart svar (2)

Svar #13
11. september 2010 af Economist (Slettet)

Ja, det kunne være sådan. Men du kan jo selv kompilere og se, om du får det ønskede resultat.

\\ giver jo et linieskift, men det så ud til (i din pdf-fil), at du ville have lidt ekstra mellemrum inden de nye bogstaver, så jeg udvidede bare \\-mellemrummet til at være lidt større (med 3 mm).


Brugbart svar (2)

Svar #14
08. december 2010 af PeterValberg

 der findes et tilføjelsesprogram til EXCEL, så du kan lave dine tabeller i EXCEL og få dem over i i en meget fin formatering

cobweb.ecn.purdue.edu/~zhang97/xls2latex/

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Tabel i latex

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.