Matematik

Væksthastigheden

11. september 2010 af sasc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej - jeg har problemer med 8.010 i vejlende eksempler på matematikopgaver stx, A-niveau:

Man har undersøgt løgfrøens overlevelsessucces i forskellige vandhuller på Djursland. Der er udsat et antal løgfrøhaletudser i hvert vandhul, og derefter har man målt løgfrøhaletudsernes længde hver dag i en periode på 3 måneder. Det har vidst sig, at haletudsernes længde som funktion af tiden opfylder nedenstående differentialligning

dSt/dt = 0,00575 * St *(12-St)

hvor St er længden (cm) , til tiden t(døgn)

Det oplyses at til tiden t = 0 er længden af en løgfrøhaletudse 0,5

A. Bestem væksthastighende for længden til det tidspunkt, hvor længden af en løgfrøhaletudse er 4 cm.

Hvad gør jeg her - kan ikke rigtigt få det til at passe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2010 af peter lind

Væksthastigheden er dSt/dt så du skal blot sætte St til 4 cm på højre side


Svar #2
11. september 2010 af sasc (Slettet)

så det bliver

0,00575* 4*(12-4) =0,184

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2010 af peter lind

Ja


Svar #4
11. september 2010 af sasc (Slettet)

Er det så cm. pr. døgn?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2010 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Væksthastigheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.