Matematik

fra parameterfremstilling til ligning

11. september 2010 af mm :) (Slettet)

Hej, jeg tænkte på om jeg kunne finde en ligning ud fra dette parameterfremstilling:

x= 2*t+8/5

y=2*t+16/5

z= 2*t+18/5

Jeg så et eksempel i min matematik bog, hvor der blev udregenet krydsproduktet af planenens retningsvektorer.

Men jeg har jo ikke to retningsvektorer at regne på her, eller..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2010 af mathon

   i 2D kan du for en ret linje omregne fra parameterfremstilling til en ligning i x og y

   i 3D er dette ikke muligt


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2010 af peter lind

Du kan ikke klare dig med en enkelt lineær ligning til at beskrive en linje i et 3-dimensionalt rum. Den lineære ligning vil angive et plan ikke en linje.


Svar #3
11. september 2010 af mm :) (Slettet)

Det er fra denne opgave:

planen α har ligningen

2x - 5y + 3z = 4

Planen β har parameterfremstillingen

(x ; y ; z) = (1 ; 2 ; 3) + t(1 ; 2 ; 1) + s(1 ; 0 ; 1) , t, s ∈R

De to planer skærer hinanden i en linie l, hvis parameterfremstilling skal findes.

Jeg fandt l's parameterfremtilling som den i #0.. og jeg vil gerne vise linjen i programmet Autograpgh. Er det slet ikke muligt? Eller er det fordi min parameterfremstilling er forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2010 af mathon

@ #3

   i 2D kan du for en ret linje omregne fra parameterfremstilling til en ligning i x og y

   hvorimod i 3D er dette i k k e muligt at omregne fra parameterfremstilling til en ligning i x, y og z


Skriv et svar til: fra parameterfremstilling til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.