Matematik

hjælp mig please!!

11. september 2010 af richgirl (Slettet)

Hej

Jeg har følgende opgave, som jeg gerne vil have hjælp til.

I den såkaldte Gompertz model for en bestemt population af kyllinger kan sammenhængen
mellem en kyllings vægt M (målt i kg) og kyllingens alder t (målt i døgn efter udklækning)
beskrives ved


ln(M)=1,6524 - 4,612* e^0,0423 t.

Benyt modellen til at bestemme vægten af en kylling, der er 30 døgn gammel, og
bestem M som funktion af t.

Den første del har jeg lavet og det giver god mening. Men den sidste del af opgaven giver ikke mening for mig umiddelbart. Håber nogen kan hjælpe mig.

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2010 af peter lind

Brug eln(M) = M


Svar #2
11. september 2010 af richgirl (Slettet)

Så skal jeg vel også gør det på den anden side af lighedstegnet?

M(t) = e1,6524 - 4,612* e^0,0423 t


Skriv et svar til: hjælp mig please!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.