Kemi

PH!

11. september 2010 af mrsdarcy (Slettet)

 Hej allesammen!

Jeg har her et par spørgsmål til pH og koncentration - kan godt huske det ikke er så svært, men det er simpelthen så langt væk!

En Ba(OH)2 opløsning har pH=12,50

a)  Beregn [Ba2+] og [OH-]

b) Hvad bliver opløsningens pH, hvis den fortyndes 10 gange?!

Hvilken syre er stærkest?

a) cis - butendisyre eller 2-hydroxypopansyre?

(umiddelbart ville jeg gætte på at det er cis-butendisyren fordi der er tale om en ALKEN (buten) og den derfor er mere reaktionsdygtig?!)

b) Trans-butendisyre eller cis-butendisyre?

HÅBER DER ER NOGEN DERUDE SOM KAN OG VIL HJÆLPE!


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:syrestyrke_1.doc

Brugbart svar (1)

Svar #2
11. september 2010 af mathon

a)
         pOH = 14 - pH = 14 - 12,50 = 1,50

         [OH- ] = 10-pOH = 10-1,50 = 0,032 M

         [Ba2+] = ½·[OH- ] = ½·(0,032 M) = 0,016 M


Skriv et svar til: PH!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.