Matematik

HJÆLP! DET HASTER MEGET!

11. september 2010 af AlohaAlohaAloha (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, Jeg har en blækregning for, og der er nogle af opgaverne jeg ikke kan finde ud af at løse.

Fx er der en opgave som hedder kædepumpen. Den lyder:

Mængden af vand, der bliver pumpet op med en kædepumpe, afhænger af, hvor mange gange drivhjulet bliver drejet rundt.

Den mængde vand, som kædepumpen kan pumpe op på et minut, kan beskrives ved funktionen: y=3,1x  Y=vandmængde i liter og x=Antal omdrejninger i minuttet

På en time pumper nogle elever 3 m3 vand op med pumpen. Hvor mange omdrejninger har de gennemsnitlig fortaget i minuttet?

Mange tak.


Brugbart svar (4)

Svar #1
11. september 2010 af mette48 (Slettet)

y=3,1x

3 m3 = 3000 l

y=3000 indsæt og find x


Skriv et svar til: HJÆLP! DET HASTER MEGET!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.