Kemi

Endoterm/exoterm og ligevægtskonstant?

11. september 2010 af enlalleflab (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :D

Jeg har en reaktion: H2(g) + CO2(g) ? H2O(g) + CO(g)

Koncentrationerne ved stuetemperatur er:

[H2]=0,0065 M, [CO2]=0,0130 M, [H2O]=0,0181 M og [CO]=0,0256 M

Ved stuetemperatur er ligevægtskonstanten derfor: 5,48

Beholderen opvarmes til 720 ? og ligevægtskonstanten er nu 1,6.

Problemet kommer her:

b) I hvilken retning forløber ligevægtskonstanten?

Tænker lidt at fordi ligevægtskonstanten bliver mindre ved opvarmning så forløber reaktionen mod venstre, hvilket jeg bygger på at "hvis reaktionsbrøken bliver større end ligevægtskonstanten, så forløber reaktionen mod venstre.

Det giver bare ikke mening fordi jeg efterfølgende får at vide at: "fra venstre mod højre er reaktionen endoterm"

c) I hvilken retning vil ligevægten forskydes hvis temperaturen sænkes til 600 ??

Dvs. at reaktionen altså må gå mod venstre (exoterm) hvis temperaturen sænkes.

Dette stemmer ikke overens med svaret i opgave b). Hvad er det jeg har misforstået?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2010 af Bankier (Slettet)

Jeg er enig med dig.


Skriv et svar til: Endoterm/exoterm og ligevægtskonstant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.