Kemi

Endoterm/exoterm og ligevægtskonstant?

11. september 2010 af enlalleflab (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :D

Jeg har en reaktion: H2(g) + CO2(g) (ligevægtspil) H2O(g) + CO(g)

Koncentrationerne ved stuetemperatur er: [H2]=0,0065 M, [CO2]=0,0130 M, [H2O]=0,0181 og [CO]=0,0256 M

Ved stuetemperatur er ligevægtskonstanten derfor: 5,48

Beholderen opvarmes til 720 grader og ligevægtskonstanten er nu 1,6

b) I hvilken retning forløber reaktionen hvis beholderen opvarmes til 720 grader?

Tænker lidt at fordi ligevægtskonstanten bliver mindre ved opvarmning, så forløber reaktionen mod venstre, hvilket jeg bygger på at ”hvis reaktionsbrøken bliver større end ligevægtskonstanten, så forløber reaktionen mod venstre”

Det giver bare ikke mening fordi jeg efterfølgende får at vide at: ”fra venstre mod højre er reaktionen endoterm”

c) I hvilken retning vil ligevægten forskydes hvis temperaturen sænkes til 600 grader?

Dvs. at reaktionen må forskydes mod venstre (exoterm) hvis temperaturen sænkes.
 

Dette stemmer ikke overens med svaret i opgave b), hvor jeg også har fået svaret til at være en forskydning til venstre. Hvad er det jeg har misforstået/overset?
 


Skriv et svar til: Endoterm/exoterm og ligevægtskonstant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.