Matematik

Optimering please hjælp

11. september 2010 af miss_justesen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp, det hele står vidst i opgaven, jeg skal finde den x-værdi.hvorpå vindues arealet er størst (rektanglet vindue)

Jeg ved det skal løses ved optimering og derved differentialregning..

Men at finde formlen der skal optimeres er det problem jeg ikke kan gennemskue..

Håber nogle vil hjælpe mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2010 af Isomorphician

Differentier, sæt lig 0 og løs.


Svar #2
11. september 2010 af miss_justesen (Slettet)

Problemet er at jeg ikke kan finde den ligning der skal differentieres da der er for mange ubekendte i formlen for areal


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. september 2010 af Isomorphician

Skriv opgaven ind.


Svar #4
11. september 2010 af miss_justesen (Slettet)

Ligger vidst i en vedhæftet fil ellers kommer den lige igen

Vedhæftet fil:mat.png

Brugbart svar (1)

Svar #5
11. september 2010 af Isomorphician

Hvordan har du stillet formlen op?


Svar #6
11. september 2010 af miss_justesen (Slettet)

Tænkte på noget med at optimere spil arealet, men der kommer også to ubekendte,

Er helt blank

Alt hvad jeg kommer på er A=h*l og T=½*g*h


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. september 2010 af Isomorphician

Areal = h*l = y*x


Svar #8
11. september 2010 af miss_justesen (Slettet)

Men jeg har stadig to ubekendte.

Er det bare mig der ikke har forstået optimering, eller skulle det gerne ende med et udtryk der kan differentieres?

I så fald, skal denne areal formel jo sættes sammen med en anden formel også


Brugbart svar (1)

Svar #9
11. september 2010 af Isomorphician

Indsæt udtrykket for y i arealfunktionen, så har du et udtryk hvor kun x indgår som ubekendt.



Svar #10
11. september 2010 af miss_justesen (Slettet)

I arealet for en trekant ?


Svar #11
11. september 2010 af miss_justesen (Slettet)

Nu tror jeg, at jeg er med, den givne funktion som er blevet givet, sættes ind i areal funktionen A=y*x


Skriv et svar til: Optimering please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.