Matematik

Isoler

12. september 2010 af Bøllemis123 (Slettet)

hej,

Jeg er rigtig dårlig til at isolere i matematik. Så er der nogle der kan hjælpe mig med at isolere disse to opgaver,ville jeg blive enormt glad:

1. Isoler s i:

p=4/r+s

2. Isoler d i:

R=(4*p /pi *d^2) * L

Håber, at der er en der kan hjælpe mig. (: 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af mathon


1.
      4/r + s = p

      s = p - 4/r

2.
      (4·p /π ·d2) ·L = R

      d2 = π·R/(4p·L)

      d = (π·R/(4p·L))½


Svar #2
12. september 2010 af Bøllemis123 (Slettet)

Super tusind tak skal du have (:


Svar #3
12. september 2010 af Bøllemis123 (Slettet)

men opløftet i 0.5 i 2. er vel det samme som at tage kvadratroden af det hele?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2010 af mathon

...netop
men var nemmere at skrive...


Svar #5
12. september 2010 af Bøllemis123 (Slettet)

kom lige til at tænke på i opg.  1. har jeg glemt parentes da det er 4/(r+s)= p, men gør det nogen forskel, bliver nemlig lige i tvivl? 


Skriv et svar til: Isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.