Matematik

Matrix-spørgsmål

12. september 2010 af ygd (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en matrice, A, der lyder;

         [1 -1 4]
A =   [-2 2 a]  (Jeg kan ikke finde ud af, at lave de store klammer her :D).

Jeg skal først finde rangen af A, så jeg gausser min matrice og får:

A = [1 -1 4]
       [0  0 a-8]

Jeg vil så mene, at den har rangen 1, da jeg ikke umiddelbart kan skabe et ledende ettal i anden linie, er dette korrekt? Eller kan jeg sige at for a = -7 kan jeg skabe fuld rang(2)? Eller er der mange flere løsningen?


Derefter skal jeg løse det lineære ligningssystem:

x1 - x2 + 4x3 = 0
-2x1 + 2x2 + ax3 = 0

Jeg får x1=x2-4x3 samt x2=x1-(ax3/2) giver det nogen mening? Hvis nej, hvordan kommer jeg så videre?

Til sidst skal jeg løse:

AT [x1]=[0]
      [x2]  [0]
              [1]

Her er jeg lidt lost, jeg kan ikke umiddelbart komme i gang med opgaven.

Al hjælp vil blive modtaget med kyshånd, men jeg vil meget gerne bare sættes i gang med opgaverne/få hjælp til at forstå dem bedre, end jeg vil have at vide hvad løsningen er. Jeg leder derfor ikke efter egentlige resultater, men bare et skub i den rigtige retning.


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal finde r-rækket kvadratisk undermatrix med en deternminant forskellig fra 0. Der er lidt andre betingelser, men prøv lige det


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

nå jeg så kun lige det første, du havde skrevet.


Svar #3
12. september 2010 af ygd (Slettet)

Bump!


Skriv et svar til: Matrix-spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.