Matematik

Log og ln

12. september 2010 af Rosekide (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen!

Spøgsmålet lyder sådan:

 Forklar, hvordan log og ln er defineret som omvendte funktioner til to eksponentialfunktioner.

Jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg skal forklare det.

De er begge monotone og dermed også injektive. En dybere forklaring?

Mvh

Sara!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af mathon

se


Svar #2
12. september 2010 af Rosekide (Slettet)

Det forstod jeg ikke så meget af Mathon. :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2010 af mette48 (Slettet)

y = 10x ⇒ x = log y            omvendt funktion

y = ex ⇒ x = ln y                omvendt funktion

 y=10x og y=ex er eksponentialfunktioner

Jeg ved ikke om dette er nok


Svar #4
12. september 2010 af Rosekide (Slettet)

Jaja, men hvorfor er de omvendte funktioner for netop dem?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2010 af hij (Slettet)

Men er der nogen af jere der kan beskrive egenskaberne for log og ln?


Skriv et svar til: Log og ln

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.