Kemi

HASTER::empiriske + molekylformlen

12. september 2010 af Googles (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej.

et organisk stof A, vides at være en monovalent alkohol, som har:

C: 68,13%

H: 13,72%

O: 18,15%

Bestem den empiriske formel og molekylformlen for A?

jeg har fundet empiriske formel - men molekylformlen kan jeg ikke finde da jeg ikke har dens molærmasse:((

HELP


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af bolani (Slettet)

Molarmassen for C = 12,0 H = 1,008 O = 16

Hvis du har CxOyHz kan du finde molarmassen ved at sige:

(12*x)+(16*y)+(1,008*z) = Molarmassen


Svar #2
12. september 2010 af Googles (Slettet)

ja det ved jeg godt, men der plejer at står hvad molmæssen af stoffet er, på den måde kan man finde molekylformlen - det bliver ret usikkert hvis jeg pludselig finder molmæssen for den empiriske formel, fordi så bliver molekyleformlen som den empiriske formel


Skriv et svar til: HASTER::empiriske + molekylformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.