Matematik

Funktionsundersøgelse

12. september 2010 af jonasgade1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej..

Jeg skal have undersøgt denne funktion f(x)=x^2e^-x

Jeg er komme frem til at den afledet funktion er f'(x)=e^-x(x^2+2x)
Er det rigtigt??

Nu skal jeg så finde minimum og maksimun, og jeg kan ikke rigtig finde ud af at finde x når jeg sætter ligningen lig med 0.

Håber der er en venlig sjæl der vil hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af peter lind

Nej. Brug reglen om differentiaton af et produkt


Svar #2
12. september 2010 af jonasgade1 (Slettet)

Er det så?

f'(x)=2x*e^-x+x^2*e^-x


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2010 af peter lind

Du har en fortegnsfejl. (e-x)' = -e-x


Svar #4
12. september 2010 af jonasgade1 (Slettet)

okay tak..

men hvordan vil du så komme frem til x når den sættes lig nul??


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2010 af peter lind

sæt xe-x ud foran en parantes og brug 0 reglen.


Skriv et svar til: Funktionsundersøgelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.