Kemi

Fortynding

12. september 2010 af Elturis (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er stødt på et problem, håber at I kan hjælpe. Her kommer opgaven:

Der skal udføres en titrering af en eddikesyre-opløsning med en 0,100 M NaOH-opløsning. Rent praktisk
udleveres der en eddikesyre-opløsning med en koncentration på 1 M. Denne opløsning fortyndes ved at
udtage et volumen på x mL, der fortyndes med vand til 100,00 mL. Af disse 100,00 mL udtages dernæst
10,00 mL, som titreres med 0,100 M NaOH. Beregn hvilket volumen, der skal udtages af den 1,000 M
eddikesyre-opløsning, hvis man ønsker at bruge ca. 10 mL NaOH-opløsning i titreringen (dvs. find ”x”
ovenfor). 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af kuerten15

V(base) * c(base) = V(syre) * c(syre)

10 mL * 0,100 M = V(syre) * 1 M

V(syre) = 1 mL


Skriv et svar til: Fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.