Matematik

Tangentligning

13. september 2010 af SvendMortensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Betragt den allersidste opgave på http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/080821_opgave_stx_082_matA.ashx (opgave 17b). Jeg ved ikke, hvordan jeg skal finde førstekoordinaten til røringspunktet for l, så hjælp modtages meget gerne. (Jeg har funder m(x) = 24x-120.)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:tangentligning_2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2010 af mathon

rettelse:


hvori vi ved, at xo er en løsning – om end det ikke er den vi søger

    --->

hvori vi ved, at xo = 5 er en løsning – om end det ikke er den vi søger


Svar #3
13. september 2010 af SvendMortensen (Slettet)

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2010 af ChristianDJ (Slettet)

Tangentligningen for linjen m:
m = 24x - 120

Førstekoordinaten til røringspunktet for l bestemmes således:

f differentieres, hvorefter den differentierede sættes lig med 0 og x isoleres:
6x2 - 30x + 24 = 0

2 løsninger (ekstrema) fremkommer: 1 og 4

Sidstnævnte løsning forkastes.


Skriv et svar til: Tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.