Matematik

Bestem t-værdi når retningsvektoren er vandret

13. september 2010 af naarp1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for lidt hjælp. Jeg har givet en vektorfunktioon der lyder 5t+1 og 25t2+15t-3. Ud fra dette har jeg fundet differentialkvotienten r´(t) som er 5 og 50t+15.

Det jeg så har problemer med er at finde den t-værdi når retningsvektoren er vandret. Har det noget med maksimums og minimumspunkter at gøre eller er jeg helt lost?

Ved overhovedet ikke hvordan jeg kan gribe det an ... nogle der kan hjælpe mig???

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal skrive det ordentligt, det hedder r(t) = (x(t), y(t)) = (5t+1, 25t2+15t -3). Tænk så på, at denne vektor (langs tangenten til kurven) kan opløses i to vektorer, den ene parallel med x-aksen og den andenparallel med y-aksen. Hvad sker der nå du nærmer dig toppunktet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2010 af mathon

vandret retningningsvektor
kræver
               y = 50·t + 15 = 0


Skriv et svar til: Bestem t-værdi når retningsvektoren er vandret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.