Matematik

Vektorer - Ortogonale

13. september 2010 af JeppesenPeter (Slettet)

Bestem tallet t, så vektorene, a(3 over t+1) og b(6 over 2) er ortogonale.

Jeg er helt på bar bund, nogle der vil fokrlare mig hvad jeg skal gøre?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2010 af peter lind

Hvis de er ortogonale gælder a·b = 0, så løs den ligning der kommer ud af det med dine vektorer.


Svar #2
13. september 2010 af JeppesenPeter (Slettet)

Skal jeg så bare gange de to vektorer?

a·b = 0

(3 over t+1) · (6 over 2) = (18 over t+2)

Er jeg på rette vej?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2010 af peter lind

Sådan ganger man ikke vektorer a·b = ax*bx+ay*by


Svar #4
13. september 2010 af JeppesenPeter (Slettet)

Dvs. at det bliver :

(3*6) + (t+1 * 2)

(18 ) + (t+2) 

 Sådan?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. september 2010 af peter lind

Nej 3*6+(t+1)*2


Svar #6
13. september 2010 af JeppesenPeter (Slettet)

Og hvad skal jeg så derefter?


Brugbart svar (2)

Svar #7
13. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skal bestemme tallet t, så vektorerne a og b er ortogonale, altså så ab = 0 . Løs nu den ligning i t, du med møje og besvær er kommet frem til.


Svar #8
13. september 2010 af JeppesenPeter (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse den?
Skal jeg isolere t, ?


Svar #9
13. september 2010 af JeppesenPeter (Slettet)

Jeg har vha. min lommeregner fundet ud af at tallet t = -10

Hvordan finder jeg frem til det UDEN et hjælpemiddel?


Brugbart svar (1)

Svar #10
13. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9 -- Det er jo en ganske simpel ligning. Den behøver man da ikke lommeregner for at løse.

18 + 2t + 2 = 0

2t = -20

t = -10


Svar #11
13. september 2010 af JeppesenPeter (Slettet)

Jeg har fundet ud af det. Mange tak! :D


Skriv et svar til: Vektorer - Ortogonale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.