Kemi

ækvivalens

13. september 2010 af mathiasjacobsen (Slettet)

491mg af en ukendt syre afvejes og opløses i 50ml vand. Opløsningen titreres med 14,66ml 0,5 M NaOH opløsning

a) Hvor mange ækvivalenter syre indeholdt opløsningen

b) beregn syrens ækvivalentvægt

c) Fra bla. smeltepunkts bestemmelse ved manat syren er enten maleinsyre (molvægt=116g/mol) æblesyre (molvægt= 134g/mol) eller malonsyre (molvægt =104g/mol) hvilken syrer er det tale om?

Er lidt lost nogen der kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2010 af mathon

stofmængden af 14,66mL 0,5 M NaOH
er
                       nbase = (0,01466 L)·(0,5 mol/L) = 0,007333 mol

som for en di-carboxyl-syre
ækvivalerer
                       nsyre = (1/2)·(0,007333 mol) = 0,003665 mol

syrens molmasse
      
                       Msyre = (0,491 g)/(0,003665 mol) = 133,94 g/mol

.



      
 


Svar #2
13. september 2010 af mathiasjacobsen (Slettet)

er det svar på a, b og c ?


Svar #3
13. september 2010 af mathiasjacobsen (Slettet)

det er kun svar for c ikke ? forresten tak by the way :)


Skriv et svar til: ækvivalens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.