Matematik
Stamfunktioner
31. marts 2005 af
Tobbe (Slettet)
Hej
Jeg er lidt i tvivl om mine stamfunktioner er rigtige:
f(x) = sin(2x) giver F(x) = -0,5*cos(2x)
f(x) = 1,5+x^(1/4) giver
F(x)= 1,5x+(4/5)x^(5/4)
Og jeg kan ikke finde F(x) til den her:
f(x)=kvdr(x-1) <=> (x-1)^0,5
F(x)=(2/3)*(x-1)^(3/2)???
Jeg er lidt i tvivl om mine stamfunktioner er rigtige:
f(x) = sin(2x) giver F(x) = -0,5*cos(2x)
f(x) = 1,5+x^(1/4) giver
F(x)= 1,5x+(4/5)x^(5/4)
Og jeg kan ikke finde F(x) til den her:
f(x)=kvdr(x-1) <=> (x-1)^0,5
F(x)=(2/3)*(x-1)^(3/2)???
Svar #1
31. marts 2005 af erdos (Slettet)
1) Korrekt!
2) Korrekt!
Du undlader dog i begge tilfælde integrationskonstanten.
Den sidste ser du på som en sammensat funktion af kvad(x) og (x-1). Når du differentierer en sammensat tager du den ydre differentieret på indre - ganget med den indre differentieret. Den indre funktion (x-1) har jo blot den afledte 1. Du skal altså bare finde en stamfunktion til kvad(x).
Derfor:
3) Korrekt!
2) Korrekt!
Du undlader dog i begge tilfælde integrationskonstanten.
Den sidste ser du på som en sammensat funktion af kvad(x) og (x-1). Når du differentierer en sammensat tager du den ydre differentieret på indre - ganget med den indre differentieret. Den indre funktion (x-1) har jo blot den afledte 1. Du skal altså bare finde en stamfunktion til kvad(x).
Derfor:
3) Korrekt!
Skriv et svar til: Stamfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
