Kemi

koncentrationer

13. september 2010 af birisi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 1.1

En Ba(OH)2-opløsning har pH 12,50.
1) Beregn [Ba^2+] og [OH^-] i M
2) Hvad bliver pH hvis opløsningen fortyndes 10 gange?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af ChristianDJ (Slettet)

Opgave 1:

pOH bestemmes:

pOH = 14 - pH
pOH = 14 - 12,50
pOH = 1,50

Koncentrationen af OH- bestemmes:

[OH-] = 10-pOH
[OH-] = 10-1,50
[OH-] = 0,032 M

Koncentrationen af Ba2+ bestemmes:

[Ba2+] = 0,5 * [OH-]
[Ba2+] = 0,5 * (0,032 M)
[Ba2+] = 0,016 M

Opgave 2:

Når man fortynder en stærk base 10 gange - 1 del base og 9 dele vand - falder pH med 1.

Således må pH i den fortyndede opløsning blive 11,50.


Skriv et svar til: koncentrationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.