Matematik

Hjælp til 8 kl. Blækregning !

13. september 2010 af Marianne271 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hejsa, vil i ikke hjælpe med de her opgaver ?

Opg 1

En phillips videomaskine koster kontant 9.495 kr. (incl. moms på 25%)

Den kan købes med 2.538 kr. i udbetaling og 289,40 kr. pr. måned i 36 måneder.

1 Hvor meget dyrere er det at købe maskinen på afbetaling?

2 Hvad ville det cirka koste at låne de 9.495 kr. i banken over 3 år? (rente 9%)

3. Hvad ville maskinen koste kontant uden moms?

Opg 2

Af en arv fra sin onkel skulle Peter have 40%. Han fik udbetalt 9.620 kr.

1 Hvor meget havde hans onkel i alt efterladt sig? (vi ser bort fra arveafgift)

!husk at skrive hvordan i har fundet frem til svaret ;)!

Taaak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2010 af Teazy (Slettet)

Kom med dine egne forslag først


Brugbart svar (2)

Svar #2
13. september 2010 af Mikkelergud (Slettet)

1) 289,40 * 36+2538 = 12956,4

12956,4-9495 = 3461,4 Kr. dyrere end kontant betaling

2) 9*9495/100 = 854,55 kr i rente (9495+854,55 = 10349,55 Kr) ved at låne i banken

3) 25*9495/100 = 2373,75

9495-2373,75 = 7121,25 Kr.

Opgave 2

9620*100/40 = 24050 Kr.

Jeg håber dette hjalp dig :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. september 2010 af mette48 (Slettet)

Spørgsmål 3 er forkert. Salgsprisen med moms er 125% af salgsprisen uden moms

Salgspris med 25% moms 9.495 kr.

Uden moms  9495*100/125 kr =7596 kr

2) 40% svarer til skulle  9.620 kr.

100%=hele arven svarer til 9620/40*100 kr


Svar #4
14. september 2010 af Marianne271 (Slettet)

Taak for hjælpen...

(Jeg havde ingen forslag, da jeg var helt blank måske til opg 2

men ellers havde jeg ingen forlag!)


Skriv et svar til: Hjælp til 8 kl. Blækregning !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.