Matematik

LN og isolering

14. september 2010 af aka. AK (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej :)

jeg har en funktion der lyder:

T=20 + 150 * ln(8 * t + 1)

her skal jeg isolere lille t.

jeg er kommet så langt:

T-20/150

men hvad gør jeg med ln?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2010 af PoKulaKi (Slettet)

Brug at ex er den inverse funktion til ln. så tag ex på begge sider og få

e(T-20)/150 = eln(8t+1)

så bruger du at e og ln går ud med hinanden så det er det giver

e(T-20)/150 = 8t-1

og så regner du videre for at isolere t


Skriv et svar til: LN og isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.