Matematik

Ligninger, brøker, reducer.

14. september 2010 af JosefineLuunde (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

- Jeg har et problem med ligninger, og jeg ville høre om der var nogle som kunne hjælpe mig med disse?

Løs følgende ligner:

1.      6x + (3x - 7) = 4x + (4x - 1)

2.      3 + (x - 1) = 4 - (4x - 3)

3.      3 + (2x - 5) = 6

4.      5 + (2x - 3) = x - (3x - 10)

5.      2(2x + 3) = 3(x + 10)

6.      (3x + 18) - 7 = (5x + 1) - 4

Jeg har forsøgt at lave dem allesammen, og jeg er sikker på at jeg har en masse fejl. Men det ville være fedt hvis i kunne løse nogle af dem eller allesammen så jeg kan rette fejlene :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2010 af ChristianDJ (Slettet)

Til kontrol:

1. x = 6

2. x = 1

3. x = 4

4. x = 2

5. x = 24

6. x = 7


Svar #2
14. september 2010 af JosefineLuunde (Slettet)

1. har jeg rigtig.

Men 3, 5 og 6 har jeg forkert.

Kan én evt. Skrive ligningerne op, svarene.

Så du søøød :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

...3) 3+2x-5=6 ⇔2x+3=11⇔2x=8⇔x=8/4⇔x=2

...5) 2(2x + 3) = 3(x + 10) ⇔4x+6=3x+30⇔4x-3x=30-6⇔x=24

...6) (3x + 18) - 7 = (5x + 1) - 4 ⇔3x+18-7=5x+1-4⇔2x-3=11⇔2x=14⇔x=7


Skriv et svar til: Ligninger, brøker, reducer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.