Matematik

diff

15. september 2010 af follow (Slettet)

Bestem ved hjælp af f ´(x) de lokale ekstrema for f(x)=2sin(x)-x, x∈ (-π/π) 

jeg kan ikke få den til at gå op hvad får i når i differentiere og hvoran kommer man så videre skal man så sætte dette lig med 0?

kan i hjælpe???  


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2010 af mette48 (Slettet)

f'(x)=2cos(x)-1

sæt f'(x)=0 så får du max og/ eller min


Svar #2
15. september 2010 af follow (Slettet)

men jeg får noget helt mærkeligt noget

solve(2*cos(x)-1=0,x)

hvordan gør du kan du ikke vise mig det


Skriv et svar til: diff

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.