Matematik

finde maximum af ln(x)/x

15. september 2010 af englo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! ;)

Jeg sidder fast med denne opgave:

Find maximum for funktionen f(x)=ln(x)/x


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Find den afledede af f(x):

f'(x) = ((1/x)·x - ln(x))/x2 = (1 - ln(x))/x2

og løs ligningen f'(x) = 0 .


Svar #2
15. september 2010 af englo (Slettet)

når jeg gør det bliver x=e

er det rigtigt så at maximum bliver x=e?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Maksimumspunktet er x=e. Du skal finde funktionens maksimum; herved forstås funktionsværdien i maksimumspunktet.


Svar #4
15. september 2010 af englo (Slettet)

Okay. Tak for hjælpen


Skriv et svar til: finde maximum af ln(x)/x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.