Matematik

Ligninger

16. september 2010 af Fener1907 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er resultaterne rigtigt:

1. 2x-4=x-8                         x = -4

2. 4x+7=8-0,5x                 x = 3,5

3. 2/x+4 (brøkdel) =7       x=10

4. x2=21                             x = 4,58

5.2(x-4)+7=-(x+8)-1 = den har jeg problmer med.

Vis nogen vil se på det ville jeg være meget glad.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kan altid afgøre om en løsning er rigtig ved at gøre prøve i den oprindelige ligning.

1. er rigtig.

2. er forkert.

3. Menes der 2/(x+4) = 7 eller (2/x) + 4 = 7 ? Uanset, hvad der menes, er dit svar forkert.

4. er rigtig.

5. Gang ind i parentesen, hæv minusparentesen, og isoler x .


Svar #2
16. september 2010 af Fener1907 (Slettet)

2. 4,5x = 1

3. (2/x) = 3

5. x = (-8/3)

Er det så rigtige nu...?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

2. og 3. Ja, løs nu ligningerne.

5. Jeg får 3x = -12, hvoraf x = -4 .


Svar #4
16. september 2010 af Fener1907 (Slettet)

Ville du ikke hjælpe mig, jeg er gået i sort.


Svar #5
16. september 2010 af Fener1907 (Slettet)

2. 4x+7=8-0,5x

3. 2/x+4 (brøkdel) =7

5.2(x-4)+7=-(x+8)-1

Mangler kun disse to opgaver vil di ikke bare skrive svarene...


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal fortsætte, hvor du er nået til i #2 .

2. 4,5x = 1, hvoraf x = 1/4,5 = 2/9

3. (2/x) = 3, hvoraf x/2 = 1/3 , eller x = 2/3

5. Der var jeg lidt for hurtig i #3. Dit resultat i #2 ser ud til at være rigtigt.

2(x-4)+7=-(x+8)-1 , gang parenteserne ud

2x -8 + 7 = -x -8 -1, træk sammen

3x = -8 -1 +8 -7= -8

x = -8/3


Svar #7
16. september 2010 af Fener1907 (Slettet)

Når du laver denne steg / er det division eller brøkdel?? Forstår det nemlig ikke hel...


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7 -- Det er jo det samme; 2/3 er brøken "to tredjedele", som jo er resultatet af divisionen "to divideret med tre".


Svar #9
16. september 2010 af Fener1907 (Slettet)

2. 4,5x = 1, hvoraf x = 1/4,5 = 2/9

hvor kommer 2/9 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. januar 2015 af Carstenhanse (Slettet)

hvad er løsningen på ligningen: 

4x+7=8-0,5x  


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. januar 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Se svaret i #6.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.