Matematik

Stamfunktion i TI

16. september 2010 af Juicypen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa alle gode SPere

Jeg søger lidt hjælp, jeg kan sagtens regne det ud, men problemet er at jeg skal bruge TI, og det er jeg rimelig grøn i..

opgaven lyder som følgende:

En funktion h(x) r bestemt ved h(x)=8/x, x>0. Bestem den stamfunktion til h(x), hvis graf har linjen med ligningen y=2x-3 som tangent..

Hvordan regner jeg den ud med TI interactive?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2010 af mathon

                <F6>
                  1:Clear a-z
 

                Define h(x) = 8/x |x >0

                Define f(x) = ∫h(x),x,k)

                solve(h(x0)=2,x0)                output:        xo = 4

                Define x0 = 4

                Define y0 = 2·x0 - 3

                solve(y0=f(x0),k)                 output: k = 5 - 16·ln(2) ≈ -6,09035   

                Define k = 5 - 16·ln(2)

                <f(x)>                                  output: 8·ln(x/4) + 5


Skriv et svar til: Stamfunktion i TI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.