Matematik

Kombinationer (aflevering)

16. september 2010 af 2uT (Slettet)

7.c løber morgenløb tre gange om ugen. Eleverne kan vælge mellem tre forskellige ruter til deres morgentur. Der er 24 elever i 7.c

Er det muligt for de 24 elever at løbe forskellige kombinationer af ruter således at ingen af eleverne løber nøjagtig den sammen kombination af ruter i ugens løb som andre?

Og så har jeg svaret... at det ikke er muligt, da hvis man lægger tre elever på tre ruter i alle ugens dage, vil det ikke være muligt (3 * 7 = 21). Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september 2010 af SebbeMand (Slettet)

 Hvor får du 3*7=21 fra?


Svar #2
16. september 2010 af 2uT (Slettet)

3 = eleverne, 7 = ugedagene


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. september 2010 af SebbeMand (Slettet)

 ud fra det du skriver, kan 3 enten være: 3 dage pr. uge, eller 3 ruter pr. dag. Men jeg ser ingen grund til at bruge 7 ugedage i dette regnestykke


Svar #4
16. september 2010 af 2uT (Slettet)

Hvordan skal jeg løse opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. september 2010 af SebbeMand (Slettet)

 Jeg har konverseret med en anden om det, og vi er kommet frem til at dit endelige resultat er rigtigt, men din udregning ingen steder hører hjemme i denne opgave.

Her er hvad vi mener:

Ud fra informationen, 3 ruter pr. dag,  3 dage om ugen betyder det er er 9 kombinationer pr. uge. (3*3=9)

Og da vi ved at der er 24 elever siger vi; 24/9=2,66666667 - forklaring på ligning: 24 elever skal deles ud på 9 forskellige ruter (24/9) og det betyder at 2,66666667 elever skal løbe samme rute, altså er dit resultat rigtigt, men din udregning forkert :-)

Håber det kunne hjælpe lidt :=)


Svar #6
16. september 2010 af 2uT (Slettet)

Tak, hvor skal jeg hen med 2,66666667?


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. september 2010 af SebbeMand (Slettet)

 2,66666667 elever pr. EN SAMME rute betyder at det ikke er muligt at hver elev får sin egen unikke rute :=)


Svar #8
16. september 2010 af 2uT (Slettet)

Ja, at altså tre resterende elever kommer til at løbe sammen med tre af dem, der er løbet.


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. september 2010 af SebbeMand (Slettet)

 ja, præcis :)


Svar #10
16. september 2010 af 2uT (Slettet)

Så var min udregning rigtig...

3 elever på 3 ruter i alle ugedagene:
mandag: 3
tirsdag: 3
onsdag: 3
torsdag: 3
fredag: 3
lørdag: 3
søndag: 3
i alt: 21 elever sendt afsted og tre er tilbage og kommer til at løbe sammen med tre af dem, der allerede er løbet.


Brugbart svar (1)

Svar #11
16. september 2010 af SebbeMand (Slettet)

 Men nu skriver du jo "7.c løber morgenløb TRE gange om ugen" altså fx. mandag, onsdag og fredag, ikke alle ugens dage.


Svar #12
16. september 2010 af 2uT (Slettet)

Når jo. My bad - tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Kombinationer (aflevering)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.