Matematik

koordinatsæt til toppunkt

17. september 2010 af pernillegryning (Slettet)

hej allesammen :)

jeg har en ligning som lyder f(x)=2x^2-8x+6.

derfor ved jeg at min a = 2, b = -8 og c = 6. og kan derfor regne diskriminanten (d) ud til d=(-8)^2-4*2*6= 16.
derefter bruger jeg formlen for at finde mit toppunkt. T = -b/2*a ; -d/4*a
så sætter jeg mine tal ind i ligningen og får T = -(-8)/2*2 ; -16/4*2 = (8 ; -8)

men nu kommer jeg så i tvivl om hvilket noget af det som er mit koordinatsæt til toppunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2010 af mathon

                          T = (-(b/(2a));-(d/(4a))


Svar #2
17. september 2010 af pernillegryning (Slettet)

jamen det har jeg også regnet ud ovenfor. men så får jeg (8 ; -8)?


Svar #3
17. september 2010 af pernillegryning (Slettet)

hvis jeg skriver (-(-8)/(2*2) = 2. og hvis jeg regner den anden ud giver det (-(16)/(4*2) = -2. hvad er mit toppunkt så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2010 af mathon


                          T = (-(b/(2a));-(d/(4a)) = (2;-2)

                          når du regner rigtigt  :-)


Svar #5
17. september 2010 af pernillegryning (Slettet)

okay, har fundet ud af det.

mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: koordinatsæt til toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.